21 април 2020 13:38, Старозагорска митрополия

Редакционният екип на списание „Божествени искрици“ – отец Йордан Карагеоргиев, Кина Златева, Полина Попова, Илиана Димова и Зорница Иванова, е събрал в близо 50 страници интересни четива за деца и юноши. 53-тият брой започва с рубриката „Литературна съкровищница“ и приказката за бедния рибар. Свещеноиконом Цветан Иванов разяснява на читателите най-кратката от Десетте Божи Заповеди – осмата – „Не кради.“. Интерес предизвикват и рубриките „Евангелски разкази“, „Небесна стълбица“, „Кръстословица“, „Познаваме ли светците?“, „Знаете ли, че…“, „Пътешествие по светите места“, „Наш гост е…“ и „Чудотворните икони на Божията майка“. По традиция броят завършва с творческа работилница и цветна страничка.

От печат излезе и шестият брой на възроденото списание за възрастни „Нашата вяра“. Припомняме, че то е издавано по времето на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, а идеята за възобновянането му идва след големия интерес към изданието за деца и юноши „Божествени искрици“. Екипът на Старозагорската Света митрополия осъзнава факта от нуждата за духовна просвета във времето, в което живеем днес: време на липсващи духовни ценности, време на постепенно забравяне на най-ценното и най-нужното за всеки един човек – вярата в Бога.

На страниците му читателите имат възможността да се запознаят с дейността в епархията, да прочетат интересни проповеди, да се докоснат до ерудирани богослови, а също и да зададат въпроси, които ги вълнуват и на които настойчиво търсят отговори. Акцент в новия брой е Христовото Възкресение.

Списанието се разпространява безплатно. Екипът на „Нашата вяра“ отправя покана към енориите в Старозагорска епархия, а и в цялата страна да гостуват на страниците на изданието. Те очакват разкази, материали, а също и идеи за такива на редакционната си поща: nashata_viara@abv.bg .

Редакционен екип: Данка Калчева, Благовест Илиев, Полина Попова, Маргарита Стоянова

https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=320760