04.03.2023_08:45 | Източник: Българска патриаршия 03.03.2023 23:05 |
Снимка
Автор: Софийска митрополия


През месец март всеки понеделник от 18:30 ч. в Обучителния център на Софийска света митрополия ще продължат да се провеждат тематични беседи, на следните теми:

6 март: „Православие и ерес“

13 март: „Исихазмът – здравата мистика“

20 март: „Благовестие и кръстоносене“

27 март: „Власт и служение. За йерархията в Църквата“

Водещ на беседите ще бъде протойерей Сава Кокудев, свещенослужител в столичния храм „Св. София“ и преподавател в Богословския факултет на СУ „Св Климент Охридски“, а гост-лекторите ще бъдат обявени допълнително.

+++

Тематични разговори за честваните празници и евангелски събития, както и по актуални въпроси от духовния живот, се провеждат всеки понеделник от 18:30 ч. в Обучителния център на Софийската света митрополия. Записите на основната част от беседата се излъчват във вторник и четвъртък от 18:00 ч. в ефира на православно радио „Епархийски глас“ на адрес:  https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/, можете да ги откриете и в нашия аудиоархив на https://anchor.fm/radio-glas.

Обучителният център на Софийска митрополия се намира на ул. „Съборна“ № 11, вратата вдясно от входа на старинната църква „Св. Петка“, по стълбите на последния етаж.