29.03.2023_08:28 | Източник: Двери на Православието 28.03.2023 |
Снимка
Автор: Двери на Православието


Ученици от три училища в столичния квартал Младост – 144-о СОУ „Народни будители“, 81-о СОУ „Виктор Юго“ и 131-о СОУ „Климент Тимирзяев“ – посрещнаха пратеници на православния храм „Рождество Христово“ в квартала, които им разказаха за празника свето Благовещение. Доброволците учители начело с Велина Андонова, преподавател по вероучение в църквата на „Младост-3“, разказаха за настъпващия празник и помогнаха на децата да изработят картички, с които да поздравят своите майки и баби за християнския ден на жената.

Снимка

3D картичките на Центъра за образователни инициативи „Двери“ разказват за Благовещението на св. Богородица и дават възможност на малките ученици да отправят празнични пожелания за любимите жени в семейството.

Велина Андонова и нейните доброволци занесоха такива картички и разказаха за празника Благовещение и в училище и център за специални деца „Милеа“, детска градина „Елхица“ и в Центъра за семейно консултиране към Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в район „Младост“. В просветителската акция за свето Благовещение в столичните училища се включи и Ани Вълева, автор на мисионерския проект „Ангелофания“.

Образователни картички за Благовещение на Центъра за образователни инициативи „Двери“ изработваха и учениците в Неврокопска и Русенска епархия.

Снимка

По инициатива на Русенския митрополит Наум 3D картички получиха и учениците от Българското училище „Йордан Йовков“ към посолството ни в Букурещ. Под ръководството на учителката Надежда Кула българските деца се запознаха с евангелската история и отнесоха в домовете си Благовещенски честитки с поздравление за своите майки. Образователната инициатива се проведе със съдействието на о. Кирил Синев, новия български свещеник в Букурещ. С благословението на Св. Синод на БПЦ той е назначен да обгрижва сънародниците ни там от 1 януари т. г. О. Кирил служи заедно с румънски свещеници в храм „Св. Николай“, предоставен за съвместно ползване и от българите в Букурещ, но продължава да обгрижва и енорията си в Русе, като не изоставя и просветителските си дейности.

Изработване на образователни картички за Благовещение в Частно начално училище „Милеа“:

Снимка

Занимания за Благовещение в Българското неделно училище в Букурещ:

Снимка

Снимка

Снимка