28.05.2023_23:06 | Източник: Българска патриаршия 28.05.2023 12:50 |
Снимка
Автор: Ловчанска митрополия


В навечерието на Петдесетница, с благословението на Ловчанския митрополит Гавриил скоро на книжния пазар в България се очаква новото издание на Ловчанска Епархия „Нашият мир е Христос“. Авторът на беседите, поместени в книгата, е Лимасолският митрополит Атанасий.

„Това са устни беседи, насочени към младите хора в моето паство“ – говори Лимасолският владика по повод на една от книгите с негови беседи. „Някои от тези младежи бяха вдъхновени от тях и решиха да направят аудиозаписи, да поместят тези записи в интернет и по този начин, за радост или за съжаление, те станаха известни. Сега вече не можем нищо да направим освен да поблагодарим на Бога, които ни търпи и да пожелаем Господ да благослови нашия път“.

Разбира се, не за съжаление, но за радост и полза на мнозина младите сътрудници на Лимасолската митрополия са записали духовните слова на своя архиерей. И вече 8 години Ловчанска Света Митрополия издава неговите просветителски беседи в сборници, които се превърнаха в едни от най-търсените православни книги в България. Затова сега и на нас също ни остава да поблагодарим на Бога, да Го помолим да благослови нашия път и да се насладим на живото слово на един от най-обичаните проповедници на Православието в днешния свят.