23.05.2022 | Източник: Двери / БПЦО „Рождество Богородично“ – Женева / 23.05.2022 |
Снимка


Отново Божията милост ни събра около светата Евхаристийна трапеза на 22 май, Неделя на самарянката, в Женева. Сънародниците от българската православна църковна община в Женева и околните градове на Швейцария и Франция с радост се стекохме на неделната св. Литургия, отслужена от ставроф. ик. Юлиан Ангелов, който за целта пристигна от Берлин, Германия. С отеческа любов и грижа за всяка душа той не пести усилия и идва периодично да ни достави радост от Божията благодат в тайнствата на св. Църква. Тази любов и грижа задължават и ние да се стремим да му се отблагодарим с онова, което неизменно радва всеки свещеник: пълен храм с богомолци, които обикновено идват с целите си семейства, за да участват в радостта на евхаристийното тържество.

В проповедта си о. Юлиан както винаги докосна душите и сърцата на всички присъстващи богомолци. Той говори за беседата на Господ Иисус Христос с жената-самарянка при Якововия кладенец и разясни колко е важно да можем да разпознаваме основния скрит грях, който ни мъчи и тежи. Само молейки се колкото е възможно повече и по-горещо, Господ ще ни помогне да намерим решение на проблема, за да можем да живеем свободно и спокойно с Божията благодатна помощ.

Той поздрави и именниците от предния ден, сред които беше и иподякон Константин Илиев.

Скъп гост на днешната литургия отново беше г-н Евлоги Бонев, който подари две икони на църковната община.

Песнопенията бяха вдъхновено изпълнени от нашия църковен хор, воден от диригента Станислава Нанкова.

Църковното настоятелство и членовете на общината отправят най-сърдечни благодарности към о. Юлиян Ангелов, който всеки път изминава хиляди километри не само да отслужи св. литургии за нас в градовете Женева и Веве, но и да откликне по всяко време на духовните нужди на всеки от миряните в енорията.

Следващото бoгослужение с Божия помощ ще се отслужи на 18 юни, събота, във Веве, и на 19 юни, нeделя, в Женева, където ще бъдат връчени свидетелствата на децата от Българското училище „Д-р Стамен Григоров“ в Женева.

Да благодарим на Бога за всичко!