24 февруари 2020 17:11, Българска Патриаршия

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес Негово Високопреосвещенство Виницкия и Барски митрополит Варсануфий от УПЦ-МП, който е на посещение в страната ни по повод предстоящия празник на св. Серафим Софийски.

Негово Високопреосвещенство предаде поздрави от името на митрополит Онуфрий, предстоятел на УПЦ-МП и сподели своята радост по повод посещението си у нас. Митрополитът сподели задоволството и впечатленията си от посещението си на Св. Гора – Атон, както и за поклонението си в някои от българските манастири и храмове. По време на приема бе обърнато внимание и на църковния живот в Украйна.

Срещата се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, и ик. Николай Георгиев, началник-отдел „Връзки с обществеността“ при Св. Синод и архим. Васиан, представител на Руския патриарх у нас.

Приемът завърши с благопожелания за благодатно служение и дръзновение в Бога.

Патриарх Неофит прие днес Негово Високопреосвещенство Виннишкия и Барски митрополит Варсануфий

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=314131