Двери 23 Март 2020

15 000 лв. (петнадесет хиляди лева) дари Варненска и Великопреславска митрополия на пострадалите от взрива в блок на квартал „Владиславово“ в морската столица. При инцидента, станал на 13 януари, загинаха двама души, а седем бяха настанени в болница. Бяха нанесени сериозни имуществени вреди на сградата и жилищата на хората. „Ние не можем да останем безразлични към трагичните случаи и инциденти, които се случват в нашата действителност“, заявяват от ръководството на епархията. Част от средствата се дарени от митрополията, а останалите са събрани в провелата се благотворителна кампания, при която във всички православни храмове във Варна бяха поставени специални каси за дарения за пострадалите от „Владиславово“.
В съобщението на Варненска и Великопреславска митрополия по повод дарението се казва още: „Времето на Великия пост, в който се намираме, е особено подходящо за дела на милосърдие и грижа за нашите ближни. Отговорността да бъдем християни не само по име, а и по дела, ни задължава да се стремим да помагаме на хората около нас“.

Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска митрополия благодари на всички духовници, миряни, дарители и спомоществователи, които откликнаха на зова за помощ. „Нека Всемилостивият Бог ги дари със Своята благодат и да им даде много здраве и добър успех във всичко. Бог да пази всички нас!“, се казва в съобщението на митрополията.

Снимка: Дарик

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69389/view,article/