Двери /

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан изрази своите съболезнования към близките на загиналите при взрива във варненски блок в ранната утрин на 13 януари. „Епархийското ръководство на Варненската и Великопреславска света митрополия поднася най-искрени съболезнования на сродниците на починалите и на всички пострадали в трагичния инцидент“, се казва в изявлението на Варненския митрополит.

„Нашата действителност е обагрена от различни трагични случаи и инциденти, които разстройват и предизвикват мъка в българското общество. С чувство на тъга и болка разбрахме за злощастния инцидент, случил се рано тази сутрин. Понякога вътрешните проблеми – било психологически, било емоционални, както и свързани с психическото здраве на човека, могат да доведат до много тежки последствия“, пише още той.

Митрополитът припомня Божието слово, че Бог не е Бог на мъртви, а на живи, защото у Него всички са живи (Лука 20:28), а също и, че „никой от нас не живее за себе си и никой не умира за себе си, но живеем ли – за Господа живеем, умираме ли – за Господа умираме. Следователно, живеем ли или умираме – Господни сме“ (Рим. 14:7-8).

Митр. Йоан казва също, че моли Бога да изтрие всяка сълза от очите на скърбящите и да упокои душите на починалите.

38488.w470

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69154/view,article/