08 март 2020 14:51, Пловдивска митрополия

На 6 март в епархийския салон при храм „Св. Петка“ в град Пловдив, с благословението на Пловдивския митрополит Николай, Пловдивска митрополия беше домакин на областен кръг от Националната конференция на тема „Хуманизъм и вяра“, която цели да се популяризират добрите практики в областта на извънкласните дейности по православно християнство в детските градини и училищата в област Пловдив.

Форумът е втори етап от Националната конференция „Хуманизъм и вяра“ – инициатива на МОН и СБУ, провеждащо се от РУО-Пловдив със съдействието на Пловдивска Света митрополия.

Конференцията откри Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит, който бе посрещнат от началника на РУО Пловдив, г-жа Иванка Киркова. Сред гостите бяха експертът по приобщаващо образование в Дирекция „Приобщаващо образование” в МОН г-жа Анелия Йотова и зам.-кметът на „Европейски политики и социални дейности“ г-н Анести Тимчев.

Недка Чолакова, директор на Културно-просветния отдел на Пловдивска Света митрополия сподели опитът на Пловдивска митрополия в подпомагане на обучението по Религия – Православно християнство в диоцеза на Пловдвиска епархия.

Грамоти в следните категории получиха: Детски градини: ЦДГ „Бисер“ – село Труд, учител по Религия г-жа Екатерина Тошева; Начален етап, г-жа Милена Кочева, НУ „Васил Друмев“ – Пазарджик; Прогимназиален етап, г-н Тодор Дапев – СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, Пловдив и Гимназиален етап, г-жа Йорданка Василева, СУ „Христо Ботев“ – град Септември.

В програмата бяха разгледани темите: 21 години постоянство, вяра и дух; Растем в блаженство под купола на храма, Приобщаване чрез магията на изкуството, Ефективни подходи за възпитаване в ценностите на Християнството и др.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2112-06-03-2020.html

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=315567