IMG 1362

На 16 януари в залата на Софийска св. митрополия ще бъде представена програмата с поклоннически пътувания за 2020 г. на Поклонническо-просветния център към митрополията „Св. Йоан Рилски“.

В страната ще се проведат вече традиционните поклонения до Врачешкия и Роженския манастири (март месец), Руенския манастир и Софийската св. Гора – Северозапад (април), Софийска св. Гора – Югозапад (май), Търновските манастири и Годечкия манастир (юни), Рилския манастир (август и октомври), Троянския манастир (септември), Кокалянския манастир (ноември) и др.

Присъстващите ще се запознаят с поклонническите маршрути до православни светини извън България, между които Св. Земи и Йордания (февруари), поклонение до мощите на св. Григорий Палама и до Метеора (март), поклонение до мощите на св. Спиридон в Корфу (април), образователното пътуване „Вселенските събори: Цариград, Халкидон, Никея“ (април), „Светините на Кипър“ и „Сръбската св. Гора“ (май), „Земя, пропита със святост – поклонение на св. Нектарий Егински, св. Яков Цаликис, св. Йоан Руски и св. Ефрем Нови“ (май), Йерусалим и Св. Гора (май), Москва-Владимир-Дивеево (септември), Охрид (септември) и др.
Всеки работен ден се организира полудневна програма за учащи „Християнското наследство на София“, която е особено подходяща за ученици, изучаващи Религия, и тези от прицърковните училища. Тя е добра възможност за организиране на празничните неучебни, но присъствени дни в училищата.

На срещата ще присъстват представители на Поклонническо-просветния център „Св. Йоан Рилски“, както и лекторите, които съпровождат пътуванията. Те ще отговорят на вашите въпроси и предложения във връзка с поклонническата програма през годината.

„За нас ще бъде голяма радост да се съберем, да поговорим за предстоящите поклоннически пътувания и да се поздравим за новата година с чаша вино! Очакваме ви!“, пишат организаторите в своята покана към християните в София.

Начало на срещата – 18:30 ч.

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69150/view,article/