Двери 16 Март 2020

Днес ректорът на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ архим. Пахомий отправи видеообръщение към учениците си във връзка с извънредното положение в страната и въвеждането на дистанционно обучение за семинаристите. Архим. Пахомий призова учениците към отговорност и дисциплинирано отношение към обучението, което ще продължи през две електронни платформи. Софийската семинария е организирала програма и план за дистанционно обучение. Всеки ученик може да се свърже в посоченото време с дежурния преподавател. Учителите ще бъдат достъпни през платформата shkolo.bg или чрез имейл. Те ще изпращат материали, задачи, домашни работи, проекти и друга информация до семинаристите. В определени дни и часове учениците ще бъдат канени във виртуални класни стаи чрез видеоурок в реално време през платформата zoom.us. Учениците ще влизат в изпратения от преподавателя линк и ще участват на живо от телефон, компютър или друго електронно устройство.
Обучението ще се провежда всеки ден по четири часа. Ректорът увери, че преподавателите са на линия за въпроси и затруднения от страна на учениците. Той подчерта, че е важна активността на семинаристите и техните родители. Учебната година трябва да бъде завършена успешно, дори при тези екстремни условия, каза ректорът на СДС. Той призова учениците към по-усилни молитви и да не униват, а да се уповават изцяло на Божията милост.

„Бъдете разумни и отговорни като християни и като граждани на своята държава“, призова архим. Пахомий и подчерта, че това изпитание дава възможност учениците не само да добият знания, но и да спомогнат за духовното си възрастване.

„Чакам ви с нетърпение“ – завърши видеообръщението си ректорът на семинарията.

Програмата на дистанционното обучение и указанията за него вижте тук.

Цялото видеобръщение – тук.

Пловдивската духовна семинария „Св. Кирил и Методий“ също премина на дистанционно обучение. Указанията за него са изпратени до родителите, които се призовават да следят и подпомагат учебния процес на децата си. Повече подробности – тук.

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69345/view,article/