19 юли 2017 14:03, Видинска митрополия

Излезе от печат детска книжка за живота на Антим Първи

На 14 юли излезе от печат детска книжка с живот и делото на Антим Първи, Видински митрополит, Екзарх, бележит духовник, държавник и общественик.

Книжката е издание на Видинска света митрополия и се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, по повод отбелязването на 200- годишнината от рождението на Антим Първи, която бе тържествено отбелязана на 16 септември 2016 г.

За съжаление, поради финансови затруднения, книгата излезе с известно закъснение, но се надяваме, че ще бъде един благодатен момент, крез който ще се възвеличи името на Негово Блаженство Антим Първи за бъдещи и достойни чествания на неговата памет.

Илюстрациите към книгата са на видинската художничка Антонина Стоянова, а текстът е адаптиран от Белоградчишки епископ Поликарп, под редакцията на г-жа Мая Ангелова.

Книжката ще може да се намери в църковните магазинчета при големите храмове и манастири на Видинска епархия, а всеки, които желае да си поръча, може да направи това на vidinmitropolia@abv.bg и на телефон 094 601 880.

Продажната цената на книжката е 3 лв., а доставната – 2 лв.

 

Текст: архимандрит Евтимий