31 март 2020 15:02, Българска Патриаршия

Във връзка с чрезвичайната епидемиологична обстановка в страната новият брой огласява АРХИЕРЕЙСКИ ПОСЛАНИЯ относно пандемията COVID-19, както и Патриаршеско Окръжно писмо до Високопреосвещените митрополити, членове на Св. Синод на БПЦ-БП, относно появата на новия коронавирус и богослужебно-църковния живот – СТР. 1-3,6.

По повод юбилея през тази година – 150 години Българска екзархия, поместваме интервю с пряк потомък на цариградските българи – участници и очевидци на обявяването на автономната Българска църква. Разказани от първо лице, събитията и животът отпреди век и половина оживяват, правейки читателя причастен на съдбата на българите в Цариград и техните привързаност към родната Църква. С г-н Христо Папазов, който е и дългогодишен член на българската църковна община в Истанбул, разговаря църковният журналист г-жа Весела Игнатова.

Интервю „ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ НАШАТА ИСТОРИЯ, ЦЪРКВА И ВЯРА!“ – СТР. 1, 7-8.

В месеца на Благовещението, поели по пътя на Великия пост, посредством рубриката «Духовен живот» прозвучава отеческият глас на Сурожкия митрополит †Антоний (Блум), който задълбочено обрисува образа на Божията Майка, и мястото на срещата с Нея, със светиите, с живите и починалите в Христа, и начина, по който тази среща да бъде осъществена: „СРЕЩАТА С ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА И СВЕТИИТЕ”- СТР. 4-5.

 

Oтговорен редактор на бр. 6/ 2020 г.: Анула Христова

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=318314