23 януари 2020 14:14, Българска Патриаршия

За поредна година Св. Синод на БПЦ-БП дари консумативи за Клиниката по детска онкохематология към болница „ИСУЛ – Царица Йоанна“. Дарението е на стойност около 4600 лв. Парите са събрани от две благотворителни изложби през изминалата 2019 г., в които бяха разпродавани най-добрите рисунки от Национален конкурс „Възкресение Христово“.

Ловчанският митрополит Гавриил, началник на Културно-просветния отдел при Св. Синод се срещна днес с проф. Д. Константинов. Митрополитът увери лекарския екип, че Св. Синод се старае да помогне с каквото е необходимо за подпомагане на нормалното функциониране на болтичното детско заведение. Ръководителят на клиниката от своя страна подчерта, че с тази, вече традиционна инициатива Св. Синод подпомага работата на лекарите и дава надежда, че те не са сами в своето призвание.

Ловчанският митрополит Гавриил отбеляза, че основните дарители обаче са децата, а Културно-просветният отдел е само преносител на техният дан.

Инициативата „Деца рисуват за деца“ е естествено продължение на конкурса за детско творчество, организиран от КПО при Св. Синод. В досегашните издания на кампанията са събрани над 35 000 лв., с които бе закупена апаратура за клиниката (инфозумантни помпи и пациентни монитори), както и множество консумативи.

И през тази година предстои да бъде проведена за четвърти път благотворителната инициатива, за която своевременно ще бъде публикувана информация в официалния сайт на Св. Синод.

Св. Синод дари консумативи за Клиниката по детска онкохематология към болница „ИСУЛ – Царица Йоанна“

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=310763