18 февруари 2020 17:34, Пловдивска митрополия

На 18 февруари в епархийския салон при храм „Св. Петка“ в град Пловдив, с благословението на Пловдивския митрополит Николай, Пловдивска митрополия беше домакин на областен кръг от Националната конференция на тема „Хуманизъм и вяра“, която цели да се популяризират добрите практики в областта на извънкласните дейности по православно християнство в детските градини и училищата в област Пловдив.

Мероприятието откри Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит, който бе посрещнат от началника на РУО Пловдив, г-жа Иванка Киркова.

Форумът е първи етап от Националната конференция „Хуманизъм и вяра“ – инициатива на МОН.

В програмата бяха разгледани теми като: „Приемственост детска градина – училище в обучението по Религия – Православие“; „За религията, ценностите, традициите в българското училище“; „Възпитание на християнските добродетели и ценности“; „Ефективни подходи за възпитаване в ценностите на християнството“ и други.

Грамоти в следните категории получиха: Детски градини: ЦДГ „Бисер“ – село Труд, учител по Религия г-жа Екатерина Тошева; Начален етап, г-жа Красимира Йорданова, ст. учител в СУ „Св. Константин-Кирил Философ“, Пловдив; Прогимназиален етап, г-н Тодор Дапев – СУ „Св. Константин- Кирил Философ“, Пловдив и Гимназиален етап, г-жа Недялка Тошева – ХГ „Свв. Кирил и Методий“, Пловдив.

Най-добрите презентации от този форум ще се класират за участие в националния етап, който ще се проведе през април в столицата.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2082-18-02-2020.html

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=313446