22 май 2020 13:03, Варненска и Великопреслaвска митрополия

На 21 май 2020 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан освети параклиса „Успение Богородично“, намиращ се в парка на Ефект Алгара Бийч Клуб Хотел в курорта Кранево. Заедно с Архиерея бяха йеромонах Филип (Кирилов) и митрополитският дякон Любомир Георгиев. Сред присъстващите бе свещеник Петър Димитров.

Благолепният параклис, посвететен на успението на Божията Майка, е от гръцки тип. Той бе транспортиран в Кранево от Гърция в началото на годината. Вътрешното пространство е изпълнено със стенописи. Сред изписаните светци са свети великомъченик Георги Победоносец, свети Николай Мирликийски и свети Йоан Рилски Чудотворец.

След освещаването митрополит Йоан поздрави г-н Георги Цурев и целият екип на комплекса. Той изтъкна значението на новия молитвен дом за жителите и гостите на курортното селище. Място, на което всеки може да се усамоти и помоли.

Варненският и Великопреславски митрополит разясни делото на светите равноапостолни царе Константин и Елена, чиято памет се частва на този ден.

Снимки и текст: Георги Великов

https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=324499