19 февруари 2020 15:52, Пловдивска митрополия

На 19 февруари се навършиха 147 години от обесването на йеродякон Игнатий – великият Апостол на свободата Васил Левски.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений отслужи панихида за „приснопаметния Божи раб йеродякон Игнатий” в храм „Успение Богородично” в гр. Карлово.

С викарния епископ съслужиха: свещеноиконом Марко Марков – архиерейски наместник на Карловска духовна околия, храмовото духовенство, свещеници от околията и митрополитският протодякон Илиян Александров.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм”.

Да почетат паметта и да се помолят за йеродякон Игнатий бяха дошли десетки миряни, сред които и заместник-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова, бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61-ва Стрямска бригада, кметът на град Карлово г-н Емил Кабаиванов, представители на местната власт, общественици и христолюбиви воини.

Епископ Арсений се обърна към всички с възпоменателно слово за живота на Васил Левски. След заупокойното последование епископ Арсений, заедно с кмета и обществениците се отправиха към центъра на града, където гражданите и гостите на Карлово се бяха събрали да поднесат венци в знак на почит пред паметника на националния герой.

Снимки: http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/2083-19-02-2020-147.html

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=313571