Двери 13 Март 2020

Днес ръководството на Поклонническия център „Св. Йоан Рилски“ към Софийска епархия излезе с изявление по повод усложнената епидемиологична обстановка у нас и по света. Затварянето на границите и налагането на карантина на цели градове и държави наложи промени в организацията и провеждането на поклонническите маршрути. По този повод ръководителят на центъра прот. Стилиян Табаков отбелязва в изявлението си, че „наша отговорност са животът и здравето на участващите в нашите събития“. О. Стилиян уверява потребителите, че се отнасят с голяма любов и внимание „към всеки един, обърнал се към нас. Виждайки случващото се в България и чужбина, с голямо внимание и тревога следим обстановката, провокирана от COVID 19“.
От центъра уверяват, че провеждането на всяко пътуване ще е съобразено с конкретната обстановка у нас и в страната, където ще се пътува. Ако се наложи, част от поклонническите маршрути ще бъдат отложени, както това става с екскурзиите до Светите земи, Италия, Гърция и др. „Планирали сме много пътувания за идните месеци и спрямо всяко едно ние ще се отнесем с голяма отговорност и разум, за да няма ощетени. Ако има условия, които не позволяват дадено пътуване да бъде реализирано, ние ще го отложим за време, което няма да притеснява никого. Ако обстановката позволява дадено събитие да бъде осъществено, ние ще го осъществим, щом здравият разум позволява. При всички случаи хората, доверили се на нашия център, ще бъдат уведомявани лично с голямо внимание и любов, дали ще се отлага събитие или не“, се казва в изявлението на центъра.

„Като вярващи хора ние не се страхуваме от болестите, но с голяма любов съпреживяваме болката и немощите на хората. Молим се на Бога тази обстановка да се промени в положителна посока възможно най-бързо, за да можем свободно и без притеснение да изпълняваме нашите задължения“, завършва о. Стилиян.

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69330/view,article/