20.05.2022 | Източник: Българска патриаршия,18.05.2022_11:01
/ Автор: Софийска епархия,18.05.2022_10:49 |
Снимка


На 18 май (сряда) предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“. Темата в този брой ще бъде само една, а гостуващите духовници ще бъдат двама.

София и България се готвят да посрещнат за първи път мощи на светите равноапостоли и славянобългарски просветители Кирил и Методий. За предстоящото голямо църковно събитие ще се срещнем с архимандрит Никанор, игумен на Църногорския манастир „Св. безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян Асийски“, a за благовестието и мисията на светите братя ще си говорим с доц. д-р. протойерей Иван Иванов, предстоятел на Българската православна църковна община „Св. Седмочисленици“ в Рим и преподавател в Богословския факултет на Софийски университет.

Мощите на светите братя пристигат от Света Гора Атон, от представителството на манастира Есфигмен в Карея, сблагословението на Св. Синод и по покана на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 23 май в 12:00 ч. в митрополитската катедрала „Св. Неделя“. Те ще останат там за всенародно поклонение до 25 май на обяд.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и нeделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/.