04 февруари 2020 14:28, Софийска митрополия

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит от 14 до 16 февруари 2020 година в Кремиковския манастир ще се проведе семинар на тема „Приобщаване на деца и младежи към християнските ценности и начин на живот“.

С организирането на тази среща Софийската света митрополия, съвместно с ръководството на Кремиковския манастир, слага началото на социално-просветната дейност за 2020 година.

След повече от 7 години непрекъсната работа с деца, под формата на летни и зимни лагери, организаторите събраха натрупания опит в двудневна работна среща, на която ще се срещнат всички добри практики и трудности, които могат да възникнат при работата с деца от различни възрастови групи.

Лагерните форми на обучение стават все по-разпространени и се организират из цялата страна. Постигнатите резултати не са малко и ако усилията бъдат обединени процесът ще се улесни и разпространи по-бързо.

На семинара ще се срещнат опитът и доказано работещите модели на различни учителски екипи от цялата страна. Обединението, взаимната помощ и обмяната на знания ще помогнат за работата с деца и ще мотивират повече хора да се занимават с тази дейност.

Срещата е подтикната от множеството въпроси и голям интерес към методите на работа на екипите в различни епархии. А единствената цел е разширяване на детските православни лагери и улесняване на организацията им. Очакваме гост лектори от Неврокопска, Варненска и Великопреславска, Русенска епархии и много други.

Лагерите могат да посрещнат стотици деца, които да научат чрез иновативни методи повече за най-важните християнски празници, канони и теми. Дните прекарани в уроци, творчество и игри създават трайни приятелства в децата, а това ги кара да се връщат в църквата и да не забравят наученото.

Двудневната ни среща е подходяща за хора, които имат интерес в областта на работата с деца в извънкласен формат. Програмата е насочена към преодоляване на възможните проблеми и затвърдяване на добрите примери.

Ако имате интерес към семинара и сте от епархия в страната, трябва да се свържете с ръководството на вашата митрополия, към която е изпратена специална покана с програма и условия за участие.

Желаещите да участват от Софийска епархия могат да се запишат на имейл: vangelovavangelova@gmail.com, където трябва да посочите трите си имена, опита Ви за работа с деца, телефон, какви са Вашите очаквания и откъде научихте за семинара. Това е единственият начин за записване и участие. Семинарът е безплатен, като има възможност да се настаните в манастира. Цялата информация ще бъде предоставена чрез запитване към посочения имейл.

За Ваше улеснение и предварителна подготовка, предоставяме цялата програма, разписана по часове: https://mitropolia-sofia.org/images/pdf/2020-02programa.pdf

Очакваме Ви!

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=311915