23 март 2020 13:13, Софийска митрополия

На 21 март с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в гр. Кюстендил бе отслужен водосвет и отбелязан празникът „Кюстендилска пролет“.

Водоосвещението бе извършено в двора на храм „Успение Богородично“, пред Килийното училище на Кюстендил.

Празничният водосвет бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, иконом Генади Генадиев, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, протойерей Иван Янчовичин, предстоятел на храм „Св. Димитър“ в гр. Кюстендил, протойерей Светослав Григоров, предстоятел на храм „Успение Богородично“ в гр. Кюстендил, протойерей Даниел Ханджийски от храмовото духовенство, свещеник Костадин Тренев, свещеник Иларион Йорданов и йеродякон Вартоломей.

Молитвено участие в празничното моление взеха и г-н Виктор Янев, областен управител на Област Кюстендил и г-н Петър Паунов, кмет на община Кюстендил.

В своето слово епископ Поликарп благослови присъстващите и жителите на Кюстендил от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, дългоденствие, преуспяване и избавление от всяко зло.

Той прочете молитва за избавление на жителите на града от всяка болест, вирус и човешко страдание и се помоли за единството на християните.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК – https://flic.kr/s/aHsmM6kmXf

Снимки: Александър Ангелов

https://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=317337