Двери 14 Април 2020

Редовните богомолци, които през последните години се черкуват в академичния параклис „Св. Климент Охридски“, са подготвили видео с указания за четивата от богослуженията през Страстната седмица и на Възкресение Христово, за да се ползват от вярващите у дома – тук. Текстовете на четивата и песнопенията са комбинирани с изображения от Светите земи.

Богослуженията през Страстната седмица съдържат много евангелски откъси, които разказват за събитията от последните дни от земния живот на Иисус Христос и въвеждат богомолците в напрегнатата им атмосфера, изпълнена с много драматизъм. В същото време евангелските текстове, молитвите, песнопенията и богослужебните последования през Страстната седмица ни помагат не само да си припомним събитията от тези страшни часове, но и да ги съпреживеем и осмислим.

Тази година, поради ограниченията, наложени от пандемията, повечето богомолци няма да могат да участват в богослуженията, но могат да се потопят в спасителните събития чрез евангелските четива и молитвите.

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69512/view,article/