Двери

Арестувани са двама заподозрени за кражбата в катедралния храм „Св. Димитър Солунски“ във Видин, извършена през Светлата седмица, съобщава пресцентърът на Главна прокуратура. Тогава от църквата бяха откраднати кутии с дарения, в които сумата е възлизала на 2 693 лв. и напрестолен кръст от олтара на храма.

На 25 април е започнало разследване по досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Видин. В хода му са повдигнати обвинения на Бисер А. Б. и Бисер Ц. Р.

Нападателите са срязали халката на катинар на входната врата на църквата и са разбили катинарите на кутиите за дарения. При извършените от полицията обиски, претърсвания и изземвания на адреси на двамата обвиняеми са намерени металният напрестолен кръст, мобилни телефони и пари.
И двамата обвиняеми са осъждани и криминално проявени. Те са задържани на 1 май и остават в ареста.

Главният прокурор Иван Гешев посети Видин и разговаря с Видинския митрополит Даниил за този случай. Иван Гешев информира владиката за предприетите от правоохранителните органи действия по бързото разкриване на кражбата от катедралния храм на града.

https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100723/catid,14/id,69580/view,article/