„Лек за безсмъртие“ - нова  православна книга на пазара

На книжния пазар излезе от печат новата книга на православното издателство „Богоносци“ – „Лек за безсмъртие“. Това е третата поред книга, която излиза от издателството към енорията на семинарския храм „Св. Йоан Рилски“.

В това издание могат да бъдат намерени различни размисли за истините на живота в Христос, както и за участието на православния християнин в богослуженията и най-вече в Тайнството на тайнствата – светата Евхаристия. Заглавието на книгата – „Лек за безсмъртие“, е провокирано от Св. Игнатий Богоносец, който именно така нарича Евхаристията в своите съчинения.

Няколко тематични кръга от въпроси, свързани с необходимостта от редовното причастяване с Тялото и Кръвта Христови, както и за подготовката преди приемането на страшните тайни, обхваща книгата. В нея може да прочетете още любопитни и важни неща за покаянието, изповедта, както и за придържането към установените от Църквата правила и начини за постене, за причастяване на децата, болните и др.

„Лек за безсмъртие“ се издава с благословението на Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, а към нея върви и диск с православни песнопения направени от църковния псалт Методи Стоилов.

Книгата може да намерите в храма на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, в книжарница БЪЛГАРСКИ КНИЖИЦИ и на knigabg.com.