06.07.2022_00:36 | Източник: Българска патриаршия 05.07.2022 14:59 |
Снимка


В сряда, 6 юли, предстои последното издание за първия сезон на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радио „Епархийски глас“.

След днешния брой следва лятна пауза за новите издания на предаванията ни, която ще продължи до 11 септември. През това време в ефира на епархийското ни радио ще можете да чуете повторения на избрани броеве на нашите предавания. В тази връзка днес ще обърнем внимание на чествания на 6 август празник Преображение Господне.

Какво е значението на празника за съвременния християнин, защо Господ Иисус Христос се е явил в славата Си пред апостолите и как ние днес се преобразяваме във вярата – отговори на тези въпроси ще ни даде протойерей Георги Спасов, предстоятел на столичния храм „Св. Петка Самарджийска“.

Във втората част на предаването ще разговаряме за предстоящото 13-о издание на поклонническия път „Рилският Чудотворец“ с координатора тази година Ивайло Ганчев, който е и магистрант в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Както всяка година, пешеходният поход по пътя на мощите на св. Йоан от София до Рилския манастир ще се проведе от 1 до 6 август, като се очаква в него отново да се включат стотици поклонници от цяла България.

Водещ на броя ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и нeделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas.