19.07.2022_22:50 | Източник: Българска патриаршия 18.07.2022 18:42 |
Снимка


Излезе от печат специалният брой 14/2022 г. на Църковен вестник, посветен на новия епископ на Българската православна църква – Българска патриаршия Негово Преосвещенство †Главиницки Макарий.

Луксозните му страници, с богата галерия от цветни фотографии, отразяват онези незабравими и тържествени моменти, които ознаменуват възвеждането в епископски сан на Негово Преосвещенство Макарий и поемането отговорностите на викарий на Русенския митрополит.

Приветственото отеческо слово на Високопреосвещения Русенски митрополит г-н Наум към своя новоръкоположен за епископ викарий може да прочетете на СТР. 1-2.

Подробно с извършването в ставропигиалната Троянска св. обител на самата ХИРОТОНИЯ – личната огнена Петдесетница на наречения за Главиницки епископ, ще се запознаете на СТР. 3-5.

КОИ епископи са носили преди него титлата „Главиницки” и КОЯ Е ДРЕВЛЕПРОСИЯЛАТА ГЛАВИНИЦКА ЕПАРХИЯ ще намерите в рубрика „История” – СТР. 7.

По повод назначението на новия епископ за викарий в Русенска св. митрополия, на страниците на вестника са намерили място първите по-важни събития от съслуженията с Русенския митрополит, в качеството му на негов пръв свещенопомощник – СТР. 7-8.

Накратко с Русенска епархия като средище на древно монашество и исихазъм може да се запознаете на СТР. 6.

Църковен вестник“ се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой – 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. „Оборище“ №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк – София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Отговорен редактор на броя: Анула Христова