14.05.2023_22:19 | Източник: Българска патриаршия 14.05.2023 18:45 |
Снимка
Автор: Българска патриаршия


От вече десетилетие Културно-просветният отдел на Св. Синод организира национален детски конкурс, като най-тържествената част е отслужването на празничната св. Литургия и награждаването на победителите. Тази година темата на конкурса бе: „Петдесетница – съшествието на Светия Животворящ Дух“ – 2023 г.

И тази година в конкурса се включиха стотици деца от цяла България и чужбина. В столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил възглави празничната св. Литругия, а заедно с него съслужиха Негово Преосвещенство Константийски епископ Михаил, викарий на Ловчанския митрополит, ставр. ик. Александър Георгиев и храмовото духовенство.

В края на богослужението Ловчанският митрополит преподаде благословението на предстоятеля на Българската православна църква патриарх Неофит и благодари на всички участници, положили неимоверни усилия с участието си в Националния конкурс.

След тържествения финал се състоя и концерт-рецитал в сградата на Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“, където някои от участниците представиха своите творби.

Текст и снимки: Ангел Карадаков