16.05.2023_21:43 | Източник: Българска патриаршия 16.05.2023 13:36 |
Снимка
Автор: Софийска митрополия


Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие днес на среща Н. Пр. Алексиос Мариос Либеропулос, Посланик на Гърция в България. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия.

По време на срещата Негово Превъзходителство изтъкна добрите отношения между България и Гърция, както в духовен план, така и в обществено-политически. Поставен бе и въпросът с отслужването на богослужения в храма на посолството на Гърция у нас – „Св. Георги“, както и ползата от духовно общуване между българите и гърците, които взаимно посещават духовните огнища на двете държави – манастири и храмове.

Негово Светейшество пожела на новия посланик успех в работата и в съработничеството между двете държави. Срещата завърши с благопожелания и надежди за още срещи и работа в различни полезни както за обществото, така и за Църквата проекти.

На срещата участие взеха и Техни Преосвещенства Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Теодор Атанасов, началник „Кабинет“ на Българския патриарх и Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия.

Текст и снимки: Ангел Карадаков