30.05.2023_20:56 | Източник: Българска патриаршия 30.05.2023 17:00 |
Снимка
Автор: Софийска митрополия


На 31 май (сряда) предстои новото издание на предаването за вяра и култура „Живото слово“ в ефира на радиото на Софийска света митрополия „Епархийски глас“.

Тази седмица отбелязваме Господския празник Петдесетница – рождения ден на Христовата Църква. За слизането на Светия Дух петдесет дни след Възкресението на нашия Господ Иисус Христос и за съвременните проблеми в общуването между хората ще разговаряме с първия гост в студиото ни – свещеник Лука Китин, предстоятел на храм „Св. Троица“ в столичния кв. Драгалевци. Той ще ни сподели и за скорошното обновление на енорийския храм, както и за това колко е важно да се грижим за Божия дом.

Вторият гост днес е свързан с Деня на детето и с една социално-милосърдна инициатива, подготвяна за първи юни. Д-р Десислава Панайотова, експерт „Програми и проекти“ към Културно-просветния отдел на Св. Синод, ще ни разкаже за изминалия национален детски конкурс в чест на Петдесетница и за благотворителната изложба на наградените, подкрепяща деца в нужда. Тя ще разкрие и повече подробности за предстоящото посрещане в София на две чудотворни икони с мощите на св. Серафим Саровски и на св. Лука Войноясенецки, в храма „Св. св. Кирил и Методий“.

Водещ на този епизод на „Живото слово“ ще бъде Пламен Михайлов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и нeделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта – в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес:  https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas.