02.06.2023_23:02 | Източник: Българска патриаршия 02.06.2023 15:30 |
Снимка
Автор: Българска патриаршия


Лечението и грижата на над 600 деца от цялата страна, които ежегодно се лекуват в отделението по УНГ болести на ИСУЛ ще бъдат подпомогнати чрез набирането на средства в благотворителната кампания на Св. Синод, която бе открита вчера в хотел „Маринела“.

Кампанията на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни – „Деца помагат на деца“ беше официално открита вчера с концерт и благотворителна изложба в хотел „Маринела“, София. Средствата, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Старт на кампанията даде Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Синодалния Културно-просветен отдел. Той пожела успех на кампанията, като насърчи желаещите да помогнат да се включат активно в кампанията.

В празничната програма се включиха даровити деца – певци и инструменталисти, които посветиха своя талант на болните си връстници. В концерта се включиха известният певец Васил Петров, заедно с младите музиканти Никол Кисьова – пиано (9 г.), Филип Донков – класическа китара (13 г.), Валерия Стоянова – пиано, вокал (15 г.), и Ангел Ялъчков – пиано (17 г.). Младите участници са лауреати на международни и национални инструментални и вокални конкурси, носители са на престижни награди и стипендии. Известният джаз певец Васил Петров също се включи в концерта, като изпя две свои песни, които плениха публиката.

Дарителската кампания ще подпомогне нуждата на ИСУЛ от средства за ремонт и повишаване качествата на болничната среда в Детското отделение. Подобряването на условията ще помогне и за разделянето на децата с допълнителни инфекциозни заболявания от децата, нуждаещи се от рутинни лечебно-оперативни действия.

Даренията могат да бъдат оставени в „Кутията на доброто” на рецепцията на хотел „Маринела” през цялото лято на 2023 г. (адрес: бул. „Черни връх“ № 100, гр. София).

Дарения може да дарите и по банков път:

“УниКредит Булбанк” – клон София Батенберг
 
Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF
 
Получател: Българска Патриаршия Св. Синод
 
IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53
 
Основание за плащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА”

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков