Снимка
Снимка: Росен Младенов/БТА (Архив)
Видин, 16.11.2023 16:16

 
За Деня на православната християнска младеж и семейство, който се отбелязва на празника Въведение Богородично (21 ноември), Народно читалище „Цвят 1870“ и Видинска митрополия организират обществена дискусия по метода „Световно кафене“. Това каза за БТА секретарят на читалището Любомир Илиев.

По думите му в дискусията ще вземат участие ученици, представители на общински и държавни организации, граждани. В края експертен анализ ще направи богословът от Видинска митрополия Йоанна Горанова.

Чрез дискутирането по метода „Световно кафене“ се насърчава сътрудничеството и споделянето на нови идеи и мнения от всички участници в дискусионните групи, обясни Илиев. Участниците се разделят на групи, като сядат на определените за тях маси. Всяка група има поставени въпроси или проблеми, на които трябва да предложи решение. На равни интервали от време участващите се местят на другите маси, като на всяка маса остава по един домакин, който обобщава информацията от предходния разговор и записва новите идеи на новата група, уточни той.

С решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 година празникът Въведение Богородично се чества и като Ден на православната християнска младеж и семейство. Този празник напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите си и чистота на нравите.

17.11.2023_07:07 | Източник: БТА 16.11.2023 16:16 |
Автор: Росен Младенов