Снимка

Православните българи от Женева и този месец имаха Божието благословение да се съберат на неделно богослужение в своя град. На 19 ноември в българската православна църковна община „Рождество Богородично“ беше отслужена света литургия от ставрофорен иконом Юлиян Ангелов, който пристигна за целта от гр. Берлин, Германия. Той с любов ни обгрижва и наставлява в православната вяра и духовния живот. След светата литургия отец Юлиян произнесе прочуствена и много поучителна проповед. Той се спря на три евангелски откъса, като ни провокира да размишляваме за истинските ценности на живота. Поради сравнително редките ни срещи отецът сега проповядва върху следните притчи: за богаташа и бедния Лазар, за добрия самарянин и за безумия богаташ. Така той се постара не само да ни насочи вниманието към евангелските четива в неделите, когато не сме били заедно с него, но и както винаги ни насърчи да се задълбочим в нашето духовното израстване.

Снимка

Църковният ни хор, воден от опитната диригентка Станислава Нанкова, отново ни помогна да преживеем по-дълбоко тайнството на светата евхаристия.

Следващото богослужение в нашата БПЦО ще е в навечерието на Рождество Христово. Очакваме отец Юлиян Ангелов с Божия помощ да отслужи света литургия на 16 декември, събота, в град Веве, а на 17 декември, нeделя, в Женева. Ще се радваме тогава в Женева да служи също Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний.

22.11.2023_23:01 | Източник: Двери на Православието 22.11.2023 |
Автор: БПЦО “Рождество Богородично” – Женева