Снимка

 
Четвърти тематичен цикъл за беседите в Обучителния център на Софийска св. митрополия започва на 27 ноември. Той е посветен на „Живата история на Църквата“ и ще представя разкази за свети места и събития от миналото с отражение в духовния живот на съвременния православен християнин.

Първата беседа от цикъла ще бъде на тема: „Животът на Охридската архиепископия“ и ще се проведе идния понеделник от 18:30 ч.

Водещ на лекцията ще бъде Николай Павлов, юрист и изследовател на македонската църковна и историческа тематика, а негов събеседник и модератор на дискусията ще бъде Пламен Михайлов, магистър и докторант в Историческата катедра на Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Заповядайте!

+++

Беседите в Обучителния център на Софийската св. митрополия се провеждат всеки понеделник от 18:30 ч., на четири тематични цикъла:

+ „Светите отци и съвремието“ – четене и обсъждане на душеполезни слова от светиите;
+ „Православните богослужения“ – смисъл и символика на вечернята, утренята, литургията, тайнствата;
+ „Изграждане и запазване на семейството“ – срещи за духовна и психологическа подкрепа;
+ „Живата история на Църквата“ – разкази за свети места и събития от миналото с отражение в духовния живот днес.

Обучителният център на Софийска митрополия се намира на ул. „Съборна“ № 11, вратата вдясно от входа на старинната църква „Св. Петка“, по стълбите на последния етаж.

Записите на беседите се излъчват в сряда и петък от 18:00 ч. в ефира на православно радио „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ . Архивните издания са достъпни също така в каналите на „Епархийски глас“ в Youtube и Spotify.

24.11.2023_22:37 | Източник: Българска патриаршия 24.11.2023 12:22 |
Автор: Софийска митрополия