Снимка

 
На 14 декември Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп и представители на Софийска света митрополия – йеродякон Поликарп и г-н Иван Тупаров, посетиха Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Дечо Денев“ – София. Целта на посещението бе свързана с предстоящия празник Рождество Христово и желанието в тези светли дни светата Митрополия да зарадва, чрез отдел „Духовно-просветен“ на Софийска митрополия, децата, които се учат в учебното заведение.

Епископ Поликарп и представителите на Софийска света митрополия бяха посрещнати от г-жа Севдeлина Джонгарска, директор на училището, преподаватели и от множество ученици. На учениците бяха раздадени подаръци, като преди това епископ Поликарп поздрави децата и им сподели за предстоящия празник Рождество Христово, както и поуките, които това историческо събитие ни предоставя. Децата изпълниха и кратка празнична програма. Подаръците, които бяха раздадени на възпитаниците на училището са предоставени от г-жа Татяна Попова, собственик на верига „Аванти“.

На г-жа Джонгарска епископ Поликарп подари икона на Света Богородица с образите на различни светци, като пожела здраве, радост, както на нея, така и на нейните сътрудници, на родителите и учениците.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ НАТИСНЕТЕ ТУК

15.12.2023_09:42 | Източник: Българска патриаршия 14.12.2023 11:55 |
Автор: Софийска митрополия