Снимка

 
На 22-ри декември, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети лишените от свобода в Софийския централен затвор.

Епископ Поликарп отслужи водосвет и благослови всички трудещи се и всички присъстващи. Всички дошли на тържествения водосвет получиха Библия и иконка на Рождество Христово с благопожеланията на Патриарх Неофит. С епископ Поликарп бяха архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийска епархия, ставрофорен иконом Николай Георгиев, председател на храм „Света Неделя“ и обгрижващ лишените от свобода, йеродякон Вартоломей, йеродякон Поликарп и дякон Юлиян Периклиев. Гостите бяха посрещнати от госпожа Десислава Георгиева, началник сектор „Социална дейност“ на Централния софийски затвор.

Епископ Поликарп произнесе проповед върху живота и делото на света Анастасия, чиито храмов празник отбелязва параклиса на затвора и назида всички да имат търпение, та с Божия помощ и мир да се завърнат в домовете при семействата си.

Текст: йеродякон Вартоломей
Снимки: Десислава Георгиева

25.12.2023_06:24 | Източник: Българска патриаршия 24.12.2023 12:24 |
Автор: Софийска митрополия