Снимка

Православният богословски факултет на Великотърновският университет „Св. Кирил и Методий“ отбеляза празника Благовещение със света Литургия, отслужена от отец Марин Маджаров в университетския храм „Св. Евтимий Патриарх Търновски“. В богослужението взеха участие студенти, преподаватели и гости.
 
Празникът продължи с академична лекция на доц. д-р Юлиян Великов на тема „Аз, богословът“. След това деканът на ПБФ проф. д-р Магдалена Легкоступ откри традиционната студентска изложба и връчи грамоти на 17 бакалаври и магистри. Подборът на отличените творби е направен от комисия с председател доц. Евгений Николов, ръководител на катедра „Църковни изкуства“. В изложбата са включени рисунки и живописни творби, както и миниекспозиция от картини, създадени по време на пленер под ръководството на проф. Красимир Русев.

Снимка

Целта на студентската изложба е да стимулира творческата дейност на студентите. Чрез експозицията могат да се проследят етапите на обучението от I до IV курс, както и надграждането, постигнато в магистърската степен, обясни доц. Мариета Конова, заместник-декан на Православния богословски факултет и преподавател в катедра „Църковни изкуства“, в интервю за Общинско радио Велико Търново.

Снимка

Снимка

27.03.2024_11:31 | Източник: Двери на Православието 26.03.2024 |
Автор: Двери на Православието