Снимка

Снимка
Университетският център за изследване на религиите при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и издателство „Изток-Запад“ организират дискусия на тема „Човешката личност и тялото на Църквата. Тайнство и Есхатон“. Тя ще включва представянето на две книги: Тайнство и съборност на Църквата и Тайнство и Есхатон (София: „Изток-Запад“, 2023 г.) от прот. д-р Сава (Щони) Кокудев, главен асистент в Богословския факултет.
 
Представянето и дискусията ще се състоят на 3 април, сряда, от 18:30 ч. в Нова конферентна зала, Ректорат, Северно крило, ет. 2.
 
Как съвременните проблеми за човека се отнасят към въпроса за Църквата, която е общност и „Тяло Христово“, по думите на св. апостол Павел? Има ли различни възгледи за участието на човека в общото тяло на Църквата, което в светлината на православната традиция и духовен опит е светотайнствено есхатологично събитие? Върху тези и други въпроси ще протече дискусията във връзка и с представяните книги.
 
Водещи на представянето ще бъдат проф. д-р Симеон Евстатиев и Любен Козарев. Участници в дискусията ще са проф. дфн Калин Янакиев, проф. д-р Иван Христов, проф. дфн Владимир Градев, доц. прот. д-р Стоян Чиликов, гл. ас. прот. д-р Сава Кокудев.


28.03.2024_08:24 | Източник: Двери на Православието 26.03.2024 |
Автор: Двери на Православието