Снимка

Софийската света митрополия представя на зрителите новия епизод на предаването „Стълба към небето“ в YouTube канала на „Епархийски глас ТВ“. Можете да го гледате във видеото по-долу.

В първата част на програмата ще се запознаем със слово на архимандрит Варнава Янку за св. Йоан Синайски и неговата „Лествица“, на които Църквата е посветила 4-тата Нeделя от Великия пост.

След това ще поговорим за литургийното евангелско четиво, разказващо за изцелението на бесноватия юноша, отново във въпросната нeделя, заедно със ставрофорен иконом Кирил Дидов, предстоятел на столичния храм „Св. ап. Петър и Павел“ и преподавател по източно-църковно пеене в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

А накрая ще посрещнем в студиото на „Стълба към Небето“ Борис Колев, който участва в християнския мюзикъл „Йоан – синът на гърма“, влизайки в ролята на противоречивия и енигматичен римски прокуратор в Юдея Пилат Понтийски.

Предаването „Стълба към Небето“ може да гледате и в телевизионния ефир на „Канал 3“ в нeделя след 10:30 ч., както и да го слушате по радио „Епархийски глас“ в понеделник и сряда от 13:30 ч.


16.04.2024_11:30 | Източник: Българска патриаршия 15.04.2024 10:41 |
Автор: Софийска митрополия