Снимка

 

Българската църковна община в Милано отбеляза празника Вход Господен в Йерусалим. Св. Литургия отслужи о. Васил Василев, а българите от Милано и околностите изпълниха храма, за да участват в богослужението.

В своята проповед о. Васил припомни, че Христос е посрещнат с „Осанна“, което означава и призив за спасение, а спасението принадлежи единствено на всемогъщия Бог.

В навечерието на големите християнски празници Лазаровден и Вход Господен в Йерусалим о. Васил посети и българското училище „П. К. Яворов“ в Милано. Той предаде своя благослов и изрази признателност към директора на училището Гергана Христова и нейния екип за това, че съхраняват българските традиции и възпитават децата в християнски ценности.

Снимка

Възпитаниците на българското училище оплетоха сами върбови венчета и играха български хора, водени от маестро Станимир. Свещеникът разговаря с учениците за предстоящите празници и за тяхното евангелско значение.

Присъстващите споделиха убеждението си, че подобни срещи и инициативи са особено важни за идентичността на българчетата, които растат далече от Родината.

Нашите сънародници в Милано имат възможност всяка нeделя да присъстват на богослуженията в храма на Българската православна църковна община „Св. Амвросий Медиолански“.

Снимка

30.04.2024_16:05 | Източник: Двери на Православието 29.04.2024 |
Автор: Двери на Православието