Снимка

 

На Велики Понеделник, вечерта на 29 април, в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай бе отслужено Последованието на Жениха, което възглави Знеполският епископ Арсений – викарий на митрополита.

Красивите песнопения изпълниха викарният епископ, свещениците и митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

По време на Утренята, която се полага в тези дни да се отслужва вечерта, Преосвещеният епископ Арсений прочете и Синксара, духовно четиво в което се изяснява смисъла и значението на богослужението и предложената тема за 10-те девици, която е в основата на тропара на утренята „Ето Женихът идва“.

При запяването на светилния “Чертог Твой вижду…” от светия Олтар бе изнесена иконата с образа на Страдащия Спасител, бе поставена в средата на храма за поклонение.

Преосвещеният епископ Арсений, всички духовници и боголюбивите миряни след третото изпяване на светилния “Ето Женихът идва…” се поклониха пред иконата на Жениха.

Снимки

01.05.2024_15:00 | Източник: Българска патриаршия 01.05.2024 12:10 |
Автор: Пловдивска митрополия