Снимка

 

На 22 май Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай присъства на церемонията по връчването на Годишните награди на Регионалното управление на образованието в Пловдивска област, която се проведе в Малката базилика в Пловдив.

Лично началникът на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова посрещна с букет цветя Владиката, който бе придружен от Смолянския епископ Висарион – втори викарий на митрополита, и архимандрит Максим.

Архипастирят на Пловдивска епархия поздрави присъстващите от цялата област учители с Празника на празниците, светлото Възкресение Христово. Митрополит Николай се обърна с вдъхновено слово към присъстващите от цялата област учители и изрази преклонението си пред подвига на учителския труд, който е достойно служение на просветата, на образованието, на доброто и полезно знание, и възпитанието на младежта.

Владиката изтъкна, че учителството не е професия, а Божествено призвание, каквото е и апостолското служение, и благослови учителите като достойни следовници на делото на светите братя Кирил и Методий.

На Десетата годишна церемония по връчване на наградите на РУО-Пловдив присъстваха: началникът на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова, областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев, г-жа Донка Щилянова – началник на отдел „Образование“ в община Пловдив, г-жа Петранка Калоферова – областен координатор на Синдиката на българските учители,  учители, директори на училища и детски градини.

Тържеството бе украсено с музикална програма на ученици от НУМТИ „Проф. Добрин Петков“.

Специалната учителска награда бе връчена г-жа Екатерина Тошева – учител по религия в Основно училище „Кочо Честеменски“ в Пловдив, Духовната академия „Свв. Кирил и Методий“, в училището и в детската градина в село Труд. Г-жа Тошева е съпруга на енорийския свещеник в село Труд отец Кирил Тошев.

Снимки


23.05.2024_22:24 | Източник: Българска патриаршия 23.05.2024 09:44 |
Автор: Пловдивска митрополия