Снимка

 

Излезе от печат бр. 11 на „Църковен вестник“, който е посветен изцяло на избора на нов архиерей на Сливенската митрополитска катедра и въдворяването му в епархията.

В това специално издание на официоза на БПЦ-Българска патриаршия е отразен епархийският избирателен събор, провел се в Сливен на 18 февруари и по-късно касиран от Светия Синод на БПЦ-БП, както и повторно проведеният епархийски избор на 19 май (стр. 2, 3).

На стр. 4-5 сме отразили каноничния избор на епископ Арсений за Сливенски митрополит, състоял се на 26 май в параклиса „Св. цар Борис Покръстител“ в Синодната палата. Публикуваме и словото на наместник-председателя на Светия Синод Врачански митрополит Григорий към новоизбрания митрополит на БПЦ и словото-отговор на високопреосвещения Сливенски митрополит Арсений.

Посланието на Св. Синод на БПЦ–Българска Патриаршия до всечестния клир, преподобното монашество и богохранимото паство на Сливенска епархия, произнесено при въдворяването на новия митрополит, можете да прочетете на стр. 1-6.

На стр. 1, 6, 7 и 8 можете да проследите посрещането в епархията и тържественото въдворяване на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Арсений и словата, които отправи той към клира и паството на богохранимата Сливенска епархия и присъстващите на въдворяването му събратя синодални архиереи и гости на събитието.

Настоящият брой, според утвърдената традиция, е на луксозна гланцирана хартия с 8 страници пълноцветен печат.

Отговорен редактор на бр. 11 е Александра Карамихалева, гл. редактор на „Църковен вестник“.

Абонирането за „Църковен вестник“се извършва на адреса на Синодално издателство: София 1000; ул. „Оборище“ №4; или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя.

Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк – София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Отговорен редактор на броя: Александра Карамихалева

18.06.2024_11:28 | Източник: Българска патриаршия 17.06.2024 11:51 |
Автор: Българска патриаршия