Снимка

 

Денят на Петдесетница се смята за рождения ден на Църквата Христова. На този ден апостолите, изпълнени с даровете на Светия Дух, започнали да прославят Бога на различни езици, за да може тяхната проповед за Възкръсналия Христос да бъде разбрана от всички народи.

В празничния ден в Българската православна църковна община „Св. Амвросий Медиолански“ в Милано беше отслужена св. Литургия от о. Васил Василев. След службата св. Кръщение приеха две дечица, които започнаха своя живот в Христа Спасителя.

БПЦО в Милано избра именно празника Петдесетница, за да представи своя официален уебсайт (тук). Създаден с благословението на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, сайтът има за цел да приобщава българите, живеещи в Италия, към Православната църква, да създава условия за тяхното духовно развитите чрез участие в богосужението и тайнствата на Църквата и чрез възпитание в християнските добродетели и ценности.

Сайтът съдържа актуална и полезна информация за богослуженията и инициативите в храма, за църковните и културни събития не само в Милано и околността, но и в цялата Западно- и Средноевропейска епархия, както и за българите в България и по света. Използваните източници са вътрешни, от официални институции и от авторитетни медии. Специален раздел е посветен на полезни православни ресурси и материали, които са особено ценни както за тези, които правят своите първи стъпки в православната вяра, така и за утвърдени християни.

Съдържанието на сайта се обновява непрекъснато, част от него е и на италиански език.

Информация и снимки за събития могат да се изпращат от отделни лица, организации и институции на електронен адрес: info@chiesa-bulgara.it.

Редакцията и поддръжката на уебсайта е изцяло на доброволни начала с надеждата Светият Дух, Който изпълва всичко, да дари духовна радост и да ни превърне и нас в апостоли, носители на словото Божие, вестители на Благата вест.

26.06.2024_01:49 | Източник: Двери на Православието 25.06.2024 |
Автор: БПЦО „Св. Амвросий Медиолански“, Милано / 25 Юни 2024