Снимка

 

На 6 юли в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ се проведе първият прием на ученици и курсисти за учебната 2024-2025 г. Приети са 21 ученици в 8. клас на семинарията, които ще преминат през петгодишния курс на обучение. За двугодишния паралелен курс бяха приети 17 кандидати, които полагат допълнителен богословски изпит. Паралелният курс е насочен към хора, които вече са завършили средно образование, но искат да придобият и специално духовно такова.

Приемът в Софийската духовна семинария се осъществява на два пъти. Първият приемен изпит се провежда през месец юли, а вторият приемен изпит ще се проведе на 2 септември 2024 г. от 11:00 ч. Повече информация за втория прием можете да получите тук: http://sofia-seminaria.org.

Учениците в петгодишния курс на обучение следват общообразователната програма в българските училища, като към нея се добавят и специални предмети, свързани с християнското учение и богослужение. Поставя се силен акцент върху певческата подготовка на учениците, които усвояват източноцърковното пеене. Учениците са стипендианти на Св. Синод и обичайно живеят в кампуса на семинарията.* Информация и снимка: Софийска духовна семинария „Св. Йоан Рилски“


10.07.2024_14:48 | Източник: Двери на Православието 09.07.2024 |
Автор: Двери на Православието