Loading Map....

25 апр. 2021 - неделя
8:00-18:00ч.


Богослужение

Утренно богослужение
Света Божествена Литургия

НЕДЕЛЯ ВАЙЯ – ВРЪБНИЦА
Евангелие на Утреня: от Матея 21:1–11,15–17.
Апостол на Светата Литургия: Фил. 4:4–9.
Евангелие на Светата Литургия: от Иоана 12: 1–18.

Тропар и Кондак на празника:
1. Тропар на Лазарова събота – Общее воскресение.
За да увериш в общото възкресение, преди Твоите страдания от мъртвите въздигна Лазаря, Христе Боже. Затова и ние, които носим като децата знамената на победата, на Тебе, Победителя на смъртта, викаме: Осанна във висините! Благословен е, Който иде в името Господне!. ‘Pravoslavieto.com’
или
Уверяващ ни в общото възкресение, преди твоите страдания си въздигнал от мъртвите Лазар, Христе Боже. Затова и ние, носещи знамението на победата, като младенците ти зовем: Осанна във висините, благословен Идещият в име Господне. ‘Pravoslavieto.com’
2. Тропар – Спогребшеся Тебе.
Съпогребали се с Тебе в кръщението, Христе Боже наш, сподобихме се чрез Твоето възкресение с вечен живот и като пеем, викаме: Осанна във висините! Благословен е, Който иде в името Господне!
Друг превод:
Спогребали се с Тебе чрез Кръщението, Христе Боже наш, се сподобихме с Твоето възкресение и възпяващи, зовем: Осанна във висините, благословен Идещият в име Господне.
‘Pravoslavieto.com’
3. Кондак на Неделя Вайя, Връбница /Вход Господен в Иерусалим/ – На престоле на небеси.
Носен на небесата върху престол, а на земята върху осле, Христе Боже, прие хвала от ангелите и прослава от децата, които Ти викаха: Благословен си Ти, Който дойде да призовеш Адама.
Друг превод:
На престол на небесата и на осле на земята носен, Христе Боже, си приел похвала от ангелите и песен от децата, зовящи: Благословен си, които идваш да призовеш Адама.
‘Pravoslavieto.com’
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Вход Господен в Йерусалим. ‘Pravoslavieto.com’